ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΛΟΥΖ ΛΟΤΡΕΚ ΣΤΟ ΤΕΛΛΟΓΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010

Μοναδικό σε αισθητική, τέχνη, συμβολισμούς και χρώματα ταξίδι προσφέρει η έκθεση του Τελλογλείου Ιδρύματος με πρωταγωνιστή το μεγάλο "ζωγράφο-ρεπόρτερ" Τουλούζ Λοτρέκ. Έτσι χαρακτήρισαν το Γάλλο δημιουργό καθώς με το έργο του αποτύπωσε μία ολόκληρη εποχή και αποκάλυψε λεπτομέρειες και στοιχεία για τη ζωή και την κοινωνία τη συγκεκριμένη περίοδο.

Η έκθεση που αποτελεί την τρίτη κατά σειρά σπουδαία  διοργάνωση του Τελλογλείου Ιδρύματος Τεχνών του ΑΠΘ (προηγήθηκε το αφιέρωμα στον Πικάσο και το περσινό στον Χουάν Μιρό) , δεν περιορίζεται απλά στην παράθεση έργων του Λοτρέκ, αλλά εκτείνεται σ΄ολόκληρη την πόλη και χρίζει "συνδιοργανωτές", το σύνολο σχεδόν των πολιτιστικών φορέων της πόλης, (Κρατικό Θέατρο Βόρειας Ελλάδας, Μουσείο Κινηματογράφου, Γαλλικό Ινστιτούτο, Κρατική Ορχήστρα κ.α) οι οποίοι μετέχουν με παράλληλες δράσεις (Συναυλίες, προβολές ταινιών για τη ζωή του Λοτρέκ ).


Στη συγκεκριμένη έκθεση "ξεδιπλώνονται" περισσότερα από  170 έργα που προέρχονται από το Μουσείο Orsay στο Παρίσι ,  από το Μουσείο Toulouse Lautrec στο Albi καθώς και από το Chateau du Bosc.

Επίσης οικογενειακά κειμήλια  και αντικείμενα, όπως τα γυαλιά του, ένα κουτί με χρώματα και μια παλέτα του, το κουκλοθέατρό του, δυο γιαπωνέζικες κούκλες και ένα ζωγραφισμένο βότσαλο, παραχωρήθηκαν από την κόμισα Nicole Tapi de Cleyran, μικρή ανηψιά του καλλιτέχνη και έτσι το κοινό θα έχει την ευκαιρία να τα θαυμάσει από κοντά και να "μυρίσει" εκείνη την εποχή.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum