"ΝΕΑ ΝΟΡΒΗΓΙΑ" Η ΕΛΛΑΔΑ?

Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική οικονομική εφημερίδα της Ιταλίας  
"TREND-online.com" αναλύει τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας θα μπορούσε όχι μόνο να αποπληρώσει τα δάνεια της, αλλά και να βγάλει γρήγορα σημαντικά κέρδη, κάνοντας πρώτη απ' όλους στην Ευρώπη τη μεγάλη στροφή προς την ανάκαμψη της οικονομίας.



 Παραθέτουμε αποσπάσματα από το συγκεκριμένο δημοσίευμα, αλλά στα ερωτήματα που τίθενται μόνον οι υπεύθυνοι και οι αρμόδιοι μπορούν να απαντήσουν. Ίσως μία πραγματικά ανεξάρτητη αρχή μακριά από πολιτικές και κόμματα μπορεί να διερευνήσει σε βάθος τι ισχύει και τι όχι και να πει την αλήθεια στο λαό. 
Το FASHIONART LOVER παραθέτει τα αποσπάσματα της εφημερίδας αυτής και αφήνει τα συμπεράσματα και τις κρίσεις στους χρήστες του διαδικτύου  και τους  αναγνώστες του μπλογκ.

«Παρότι χρεωμένη, στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν είναι καθόλου φτωχή, αφού κατέχει άφθονους ανεκμετάλλευτους πόρους: τεράστιες ποσότητες χρυσού, πετρελαίου και φυσικού αερίου, κυριολεκτικά κάτω από τα πόδια της.»
«Μπορεί η ελληνική οικονομία να έχει συρρικνωθεί κατά 20%, η ανεργία της να έχει φτάσει στο 25,1%, το δημόσιο χρέος της να έχει αυξηθεί κατά 198% σε σχέση με το ΑΕΠ και κάθε τόσο ν' ακούγονται διάφορες φωνές που υποστηρίζουν ότι η χώρα πρέπει να φύγει από το ευρώ, αλλά όλα αυτά μοιάζουν εντελώς εξωπραγματικά.»
«Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή. Αντιθέτως. Η Ελλάδα είναι στην πραγματικότητα ένα από τα πιο πλούσια κράτη της Ευρώπης, αλλά δεν ξέρει πώς να αξιοποιήσει τις φυσικές πηγές της.»
Σύμφωνα με το Bloomberg, «εκεί βρίσκεται μια τεράστια ποσότητα χρυσού και η τρέχουσα οικονομική κρίση που επίσπευσε την έγκριση της μεταλλευτικής δραστηριότητας μπορεί να αναδείξει σύντομα την Ελλάδα πρώτη στην παραγωγή χρυσού σε όλη την Ευρώπη και να τη κάνει να ξεπεράσει τη Φινλανδία μέσα σε τέσσερα χρόνια. Αλλά δεν είναι μόνο ο χρυσός.»
Το δημοσίευμα της ιταλικής οικονομικής εφημερίδας.
«Η χώρα κολυμπάει κυριολεκτικά στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο χάρη στα πολλά κοιτάσματα στη δυτική πλευρά της. Η Ελλάδα σκοπεύει να αξιοποιήσει τα διαθέσιμα αποθέματα υδρογονανθράκων ως μέρος μιας προσπάθειας αναζωογόνησης της οικονομίας της και να περιορίσει την εξάρτηση της από τις εισαγωγές ενέργειας.
Οι ποσότητες του πετρελαίου και του αερίου που έχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τους αριθμούς που έχουν δημοσιευτεί είναι εντυπωσιακές.
Ελληνικές πηγές, εκτιμούν ότι η περιοχή του Πατραϊκού κόλπου θα μπορούσε να αποδώσει 200 εκατομμύρια βαρέλια αργού πετρελαίου, η περιοχή των Ιωαννίνων 80 εκατομμύρια ενώ η περιοχή ανοιχτά του Κατάκολου, 3 εκατομμύρια.»

Ακόμη ένα δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας
«Νέα Νορβηγία η Ελλάδα μέσω των υποθαλάσσιων κοιτασμάτων
Επιπλέον, σύμφωνα με μελέτες Γεωλογικού Ινστιτούτου των ΗΠΑ, η θάλασσα ανάμεσα στην Κρήτη, την Κύπρο, το Ισραήλ και την Αίγυπτο κρύβει περίπου 15 δισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου και πετρελαίου που απλώς περιμένουν να εξορυχτούν. Η αλήθεια είναι ότι η Ελλάδα έχει αρκετό πετρέλαιο και φυσικό αέριο για να είναι σε θέση να πληρώσει ολόκληρο το χρέος της. Η αξία του φυσικού αερίου έχει εκτιμηθεί σε τρισεκατομμύρια δολάρια, ενώ το Νότιο Αιγαίο και το Κρητικό Πέλαγος δεν έχουν ακόμα μελετηθεί. Στην πραγματικότητα τα νούμερα μπορεί να είναι σημαντικά υψηλότερα. Η Ελλάδα είναι μια από τις χώρες που έχουν ερευνηθεί λιγότερο ως προς τα διαθέσιμα αποθέματα σε υδρογονάνθρακες (πετρέλαιο και αέριο). Σύμφωνα με τον έλληνα αναλυτή Αριστοτέλη Βασιλάκη, βάσει των υπαρχόντων υπολογισμών εκτιμάται ότι το φυσικό αέριο μπορεί να αποδώσει εννέα δισεκατομμύρια δολάρια. Ακόμα κι αν μόνο ένα μέρος αυτού του αποθέματος είναι εκμεταλλεύσιμο, θα ήταν αρκετό για να μεταμορφώσει την οικονομία της Ελλάδας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Η Ελλάδα θα μπορούσε να αποπληρώσει μόνη της το δημόσιο χρέος της μέσω της εκμετάλλευσης των πόρων της σε αέριο και πετρέλαιο. Οι πηγές που έχουν ανακαλυφθεί ήδη θα μπορούσαν να αποφέρουν στα κρατικά ταμεία περισσότερα από 302 τρισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε 25 χρόνια.
Έτσι, σε αντίθεση με πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, τα πράγματα φαίνονται πολύ πιο υποσχόμενα για την Ελλάδα στα χρόνια που έρχονται. Φυσικά αυτό θα γίνει μόνο αν τα αποθέματα της χώρας αξιοποιηθούν με τον σωστό τρόπο και εφόσον εμποδιστούν οι ξένοι από το να βάλουν χέρι σε όλον αυτό τον φυσικό πλούτο.»



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum