ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ: "ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ"

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013


Το Δίκτυο Ναυαρίνο, μια πρωτοβουλία της Πολιτιστικής Εταιρίας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος, σας προσκαλεί σε ανοιχτή συζήτηση με το συγγραφέα Αλέξανδρο Μασσαβέτα, Κρατικό Βραβείο Χρονικού – Μαρτυρίας 2012, με θέμα “Δέκα Χρόνια στην Πόλη”.

Επί χρόνια ο Αλέξανδρος Μασσαβέτας περιηγήθηκε δρόμο δρόμο τις ιστορικές γειτονιές της Κωνσταντινούπολης ξετρυπώνοντας λησμονημένα εκκλησάκια, γκρεμισμένες συναγωγές, βυζαντινές δεξαμενές γεμάτες σκουπίδια και ερείπια μιας ιστορίας πολύ πρόσφατης.
Το τελευταίο του βιβλίο, "Η Πόλη των Απόντων", βραβευμένο με το Κρατικό Βραβείο Χρονικού – Μαρτυρίας για το 2012, είναι ένα οδοιπορικό στην Κωνσταντινούπολη των "άλλων": των Ελλήνων, των Λεβαντίνων, των Εβραίων, των Αρμενίων, των Ρώσων. Εκείνων που έζησαν στον τόπο αυτόν για χιλιετίες και σφράγισαν το αστικό τοπίο και την κουλτούρα του, αλλά σήμερα λάμπουν πια διά της απουσίας τους.
Πρόκειται για ένα ταξίδι στο χώρο και στο χρόνο, μία προσπάθεια καταγραφής της ιστορίας του κοσμοπολιτισμού της Κωνσταντινούπολης, βυζαντινής και οθωμανικής. Αλλά και για έναν αγώνα απογραφής του τι απομένει στη σημερινή Ιστάνμπουλ των 17 εκατομμυρίων από ένα παρελθόν πολυεθνικό και πολύγλωσσο, που χαρακτήριζε την Πόλη κατά τη μιάμιση χιλιετία κατά την οποία υπήρξε πρωτεύουσα αυτοκρατορική.
Τη συζήτηση θα συντονίσει ο Δημήτρης Καιρίδης, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνών Σχέσεων στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Διευθυντής του Δικτύου Ναυαρίνο.
Είσοδος Ελεύθερη

INFO
Δευτέρα 4 Μαρτίου
Ώρα: 19.00
Δίκτυο Ναυαρίνο, Απελλού 3
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με το Navarino Network
Τ: 2310 260322
F: 2310 260 332
E: info@navarinonetwork.org
www.navarinonetwork.org

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum