ΤΟ ΝΕΟ ΜΠΛΟΓΚ ΤΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΡΩΜΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΠΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Ένα νέο, εξαιρετικής αισθητικής και γραφής, μπλογκ , φέρει την υπογραφή του αξιόλογου εικαστικού Μιχαήλ Ρωμανού.  Φέρει τον εύλογο τίτλο http://glipta.blogspot.gr/ και αφορά στην προσπάθεια  επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα
Ουσιαστικά πρόκειται για μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης από τον Εικαστικό, Επιμελητή Εκθέσεων και Μουσειολόγο Μιχαήλ Ρωμανό.
Μία μεγάλη και πολύ σημαντική έκθεση  μάλιστα παρουσιάστηκε στη Γερμανική πόλη Bad Aibliing, που βρίσκεται πολύ κοντά στο Μόναχο, με  την οποία ο καλλιτέχνης πέρασε μέσα από τα έργα του, το μήνυμα της επιστροφής των "Ελγίνειων" γλυπτών στην Ελλάδα.

Όπως είναι ήδη γνωστό η  δουλειά αυτή του βραβευμένου καλλιτέχνη από τον Όμιλο της UNESCO και την HELEXPO της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, εμπνέεται από τα αριστουργήματα του Παρθενώνα , που βρίσκονται στο Βρετανικό Μουσείο. Αποτελεί μία φωνή διαμαρτυρίας, καθώς έχει ήδη παρουσιάσει με μεγάλη επιτυχία το καλοκαίρι, σε έκθεση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, που διήρκεσε πέντε μήνες στο Μουσείο του Καλλιμάρμαρου Σταδίου , το έργο του "Ολυμπιακός Στόχος".
 Στο έργο αυτό , όπου γίνεται  αναφορά σε ένα από τα γλυπτά του αετώματος,  κυκλοφόρησε  σε γραμματόσημο.

Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum