PROSVASIS&ACCESSIBLE BOOKING

Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Mια ομάδα 4 φοιτητών Μηχανικών Η/Υ  του Πανεπιστημίου Πατρών δημιούργησαν Prosvasis.co και το http://www.accessiblebooking.com/ . Tο Prosvasis http://www.prosvasis.co αποτελεί μια online διαδικτυακή πλατφόρμα για ΑμεΑ που χαρτογραφεί τα σημεία πρόσβασης και προσπαθεί να δημιουργήσει προσβάσιμους προορισμούς.
Πιο συγκεκριμένα αφορά:
1.      Εστιατόρια/Καφέ, προσβάσιμα
2.      Ξενοδοχεία με δωμάτια ΑμεΑ
3.      Χώροι πολιτισμού, προσβάσιμοι (Μουσεία)
4.      Θέσεις παρκαρίσματος για αυτοκίνητα ΑμεΑ
5.      Χώροι «περιπάτου» για ΑμεΑ (πεζόδρομοι)
6.      Χώροι κινηματογράφων/Θεάτρων
7.      Σημεία πρόσβασης σε θάλασσες μέσω του συστήματος SEATRAC
Μια ακόμη υπηρεσία του Prosvasis είναι το Αccessible Βooking www.accessiblebooking.com,  όπου μπορεί να γίνει κράτηση μόνο σε προσβάσιμα ξενοδοχεία, ειδικά για Άτομα με Αναπηρία.  Δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να πειραματιστεί με την πλατφόρμα τους  και φυσικά να   δώσει τα σχόλια και τις παρατηρήσεις του, καθώς αυτό  θα ήταν μεγάλη βοήθεια και χαρά για  τη συγκεκριμένη ομάδα. Ελέγχοντας την έκδοση της πλατφόρμας και δίνοντας τους  τις απαραίτητες συμβουλές, αυτή   η βοήθεια των πολιτών θα αποτελέσει τον αρωγό και το θεμέλιο για τη δημιουργία ενός online prosvasi -μου πλανήτη. Στόχος τους  είναι να αναδειχθούν και να συλλεχθούν όλες οι προσβάσιμες υποδομές ανά πόλη για τα Άτομα με κινητικές προκλήσεις.




Τον Οκτώβριο του 2013  λοιπόν μία παρέα νέων παιδιών αναβάθμισαν την ζωή των συμπολιτών τους με κινητικά προβλήματα με κύριο όπλο τους την τεχνολογία.  Κέρδισαν το στοίχημα της επιχειρηματικότητας και πρωτοπόρησαν με το Prosvasis.co http://www.prosvasis.co/ . Πρόκειται για τη νέα  online διαδικτυακή πλατφόρμα οργανωμένου δικτύου προσβασιμότητας για ΑμεΑ  και ατόμων που  χρήζουν κυρίως ιατρικής αποθεραπείας μετά από κάποιο σοβαρό ατύχημα. Με έμφαση στις κινητικές αναπηρίες, το Prosvasis Co προσπαθεί να καθιερώσει στη συνείδηση των ανθρώπων ότι η προσβασιμότητα είναι δικαίωμα όλων και όχι φιλανθρωπία. Μια νέα υπηρεσία του Prosvasis είναι το Αccessible booking http://www.accessiblebooking.com/  αρκετά χρήσιμη υπηρεσία , όπου παρέχει κράτηση αποκλειστικά σε όσα ξενοδοχεία ανταποκρίνονται σε Άτομα με Αναπηρία και έχουν λάβει ACCESSIBILITY PASS.

Μετά από πολύ καιρό η πλατφόρμα του Prosvasis είναι έτοιμη. To μόνο που μπορούν να κάνουν οι πολίτες  είναι να συνδεθούν με τον προσωπικό Facebook λογαριασμό τους , βάζοντας ένα Prosvasis σημείο,  αλλά και λέγοντας την γνώμη τους  για τα ήδη υπάρχοντα σημεία συμβάλλοντας στην αξιολόγηση και την αξιοπιστία τους. Επιπλέον είναι σημαντικό τα Άτομα που χρησιμοποιούν αμαξίδιο να γνωρίζουν που μπορούν να κάνουν κράτηση δωματίου online όπως, όλοι μας. Με στόχο να αυξηθούν οι Πόλεις προσβασιμότητας και να διευκολύνουν όλο και περισσότερους ανθρώπους έστω, για τις καθημερινές ανάγκες τους.


Ζητούν από τους ενδιαφερόμενους  και σχολιάσουν και να  αναφέρουν ότι είναι σημαντικό και χρήσιμο προς τα μέλη της ομάδας.
«Είναι απαραίτητο να γνωρίζουν τα ΑμεΑ που μπορούν να μετακινηθούν.  Η γνώση είναι Δύναμη!
Δεν μιλάμε για κάτι παράλογο ή ουτοπικό μιλάμε για το Αυτονόητο..!» τονίζουν τα μέλη της ομάδας.  Και προτρέπουν: «Βοήθα και εσύ έστω με ένα σημείο που έχεις επισκεφτεί και είναι προσβάσιμο για ΑμεΑ ..συμβάλλοντας στην αξιολόγηση και την αξιοπιστία τους.»Παρακαλούν  πολύ όποιον επιθυμεί, να ενημερώσει τη συγκεκριμένη πλατφόρμα, καταγράφοντας τα παραπάνω μέρη που γνωρίζει ότι είναι προσβάσιμα σε ΑμεΑ είτε με email  στην ομάδα Prosvasis  info@prosvasis.co    ή μέσω της σελίδας www.prosvasis.co . με τον εξής τρόπο: 




Prosvasis.co | info@prosvasis.co | +30 6979 023 515



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum