Ο 1ος ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ "ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ" ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΟΡΙΝΟΥ

Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Σε κλίμα συγκίνησης διεξήχθη στην Παραλία του Κορινού Πιερίας μπροστά από το ξενοδοχείο Mediterranean Village Hotel & Spa o 1oς αγώνας “Πολυχρόνης Βασιλείου”, στη μνήμη του πρώτου προέδρου του συλλόγου “Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση”.




O Πολυχρόνης Βασιλείου που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 39 ετών το Δεκέμβριο του 2016, κατέχει και το το παγκόσμιο ρεκόρ, ως του μοναδικού κολυμβητή που έχει λάβει μέρος τρεις φορές στον αγώνα αντοχής 24 ωρών «Ιάσων Ζηργάνος» στο Εθνικό Κολυμβητήριο Θεσσαλονίκης.



Αν και η αρχική πρόβλεψη ήταν να διεξαχθούν δύο διαδρομές των 1000 και 300 μέτρων αντίστοιχα, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι και τα κύματα τροποποίησαν το πρόγραμμα. Έν τέλει διεξήχθη ένας κολυμβητικός περίπατος, όπου 72 κολυμβήτριες και κολυμβητές κολύμπησαν όσα μέτρα ήθελε η καθεμία και ο καθένας, τιμώντας έτσι τη μνήμη του Πολυχρόνη Βασιλείου. 



Τη ναυαγοσωστική κάλυψη είχε η Lifeguard Patrol Katerini, ενώ την ευθύνη της διοργάνωσης η “Ελληνική Μαραθώνια Κολύμβηση”. Ο περίπατος , αλλά και η τελετή απονομής έγιναν παρουσία των γονιών και της συζύγου του εκλιπόντος μαραθωνοκολυμβητή, του αδελφού του, του αδελφικού του φίλου και Ολυμπιονίκη Σπύρου Γιαννιώτη και πολλών συγγενών, φίλων και συν-κολυμβητών.




Τις απονομές στις συμμετέχουσες και τους συμμετέχοντες έκαναν ο πατέρας του Πολυχρόνη Βασιλείου, η σύζυγός του Γεωργία Ακριβού, ο Σπύρος Γιαννιώτης, ο αδελφός του Πολυχρόνη Κώστας, ο επικεφαλής των ναυαγοσωστών Δημήτρης Λάμπρου, ο πρόεδρος του Δ.Σ. της “Ελληνικής Μαραθώνιας Κολύμβησης Κώστας Μπενάκης, η αντιπρόεδρος Φωτεινή Γκαμπαλέ, ο γεν.γραμματέας Ιωάννης Κυφωνίδης, ο ταμίας Γιώργος Βουλγαράκης, ο προπονητής μαραθώνιας κολύμβησης Νικόλας Ρεπανάς και ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Δίου-Ολύμπου Νίκος Λάππας.



Blog Widget by LinkWithin

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
FashionArt LoveR © 2011 | Designed by RumahDijual, in collaboration with Online Casino, Uncharted 3 and MW3 Forum